Heemkundige kring Halsteren/Lepelstraat

De heemkundekring voor Halsteren en Lepelstraat bestaat inmiddels al bijna 40 jaar. Ons doel is om de heemkundige en geschiedkundige waarden van onze dorpen in de belangstelling te houden, te bewaren en te onderzoeken. Door middel van lezingen, tentoonstellingen, publicaties en jaarboeken willen wij de inwoners bereiken met onze geschiedkundige activiteiten. Wij hebben de beschikking over een eigen heemhuis (museum) “Hof van Ram” aan de Beeklaan 29A. Om onze doelstelling in stand te houden zoeken wij leden.

Een paar van de activiteiten waar wij op dit moment mee bezig zijn, is het behoud van de Watersnoodwoningen aan de Zweedsestraat te Halsteren, archeologische onderzoek van het terrein van Huize St Elisabeth, Gasthuisstraat te Halsteren na de sloop en het toegankelijk maken van het carillon in de Martinuskerk.

Als heemkundekring houden wij ons op vele gebieden bezig, zoals archeologie, genealogie, geschiedenis, dialecten, heemtuin, restauratie collecties, onderhoud heemhuis, fotografie, kantklossen, spinnen, archief, open Monumentendag, exposities, lezingen, diaseries enz. Heeft u een algemene belangstelling voor heemkunde in Lepelstraat en Halsteren, dan bent u ook van harte welkom. Beeklaan 29A. Een bezoek aan het heemhuis/museum is meer dan de moeite waard.