Nieuws

Bergen op Zicht 2021 uitgesteld naar 2022

Stichting Bergen op Zicht heeft besloten om de vierde editie van Bergen op Zicht voor een tweede maal uit te stellen. De maatregelen rond Covid-19 zijn nog te streng om het evenement te laten doorgaan. Samen met de gemeente heeft de Stichting alle mogelijkheden nog onderzocht, maar moest uiteindelijk tot de conclusie komen dat de eisen waaraan voldaan zou moeten worden onoplosbaar bleken en dat het verstandig is om het
evenement wederom een jaar uit te stellen. De nieuwe datum is van Bergen op Zicht is zaterdag 24 september 2022.


Uit de vele reacties tijdens de afgelopen maanden bleek dat er door veel organisaties reikhalzend naar Bergen op Zicht werd uitgekeken. Het evenement zou een prima begin van het culturele en sportieve seizoen
geweest zijn alsmede een uitgelezen kans voor diverse vrijwilligersorganisaties om zich aan het publiek te presenteren. Helaas kan het niet doorgaan. In het voorjaar van 2022 zal de inschrijving opnieuw geopend worden. Dit zal in de media en via de website en facebookpagina van Bergen op Zicht bekend worden gemaakt.

14 juni 2021 Bergen op Zicht 2021: doet u ook mee?  

Beste (oud)deelnemer of potentiele deelnemer van Bergen op Zicht,
Op zaterdag 18 september 2021 wordt Bergen op Zicht voor de vierde keer georganiseerd door Stichting Bergen op Zicht in samenwerking met Rotaryclubs Bergen op Zoom-Centrum en Bergen op Zoom-Noord. De organisatie is druk bezig met de voorbereidingen en heeft goede hoop dat Bergen op Zicht in september zal kunnen plaatsvinden zonder beperkende Covid-19 maatregelen.

Het doel van Bergen op Zicht is om het mogelijk te maken elkaar te ontmoeten en te laten zien wat wij in de Bergse samenleving allemaal doen in onze vrije tijd, vanuit ons hart. Zeker nu we aan het einde gaan komen van de Covid-19 pandemie is het een uitgelezen kans om de activiteiten van verenigingen en organisaties weer op te starten en nieuwe vrijwilligers te werven. Samen muziek maken, sporten, zorg verlenen, de maatschappij versterken en mensen dichter bij elkaar brengen. Het is een dag om te laten zien dat we veel doen zonder dat daar iets anders tegenover hoeft te staan. Het enige waar het om gaat is het beleven van plezier en het krijgen van voldoening.
 
De aanmeldingen lopen inmiddels vlot binnen en op dit moment hebben meer dan 50 organisaties opgegeven mee te willen doen. Tijdens de vorige editie van Bergen op Zicht in 2018 waren er maar liefst 94 deelnemers die verspreid stonden over 76 kramen, 22 demonstratieplekken en 2 podia. Onder de deelnemers bevonden zich sportverenigingen, zorginstellingen, culturele organisaties, scouting, hobbyclubs, muziekgroepen, brandweer, ambulancedienst, scholen, goede doelen en nog veel meer organisaties. Ons streven is om ook in 2021 dit aantal weer te bereiken. Doet ook uw vereniging of club mee?Voor deelname worden geen kosten in rekening gebracht. Faciliteiten zoals (markt)kramen voor presentaties, stroomaansluitingen en podia met geluidsvoorziening worden door de Stichting Bergen op Zicht gratis aangeboden. Een deelnemende groep krijgt een kraam voor z’n presentatie maar de kosten voor inrichting van die kraam zijn voor eigen rekening. Tussen de kramen zijn er desgewenst open ruimtes en enkele podia die gebruikt kunnen worden voor presentaties.
 
Heeft u zich nog niet aangemeld, doe dat dan nu zo snel mogelijk. Dan wordt ook Bergen op Zicht in 2021 weer een groot succes!!!! Aanmelding voor het evenement doet u door het inschrijfformulier digitaal in te vullen op de website: www.bergenopzicht.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 juli 2021.
 
Het evenement wordt op zaterdag 18 september a.s. gehouden van 12.00-17.00 uur en vindt plaats in de binnenstad, langs het traject: Grote Markt, Fortuinstraat, het terrein van het Markiezenhof, Hofstraat, Sint Catharinaplein en Kremerstraat.
Tot ziens tijdens Bergen op Zicht 2021!! Meer informatie over het evenement Bergen op Zicht vindt u op www.bergenopzicht.nl en op onze facebookpagina.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u die stellen via ons e-mailadres: bergenopzicht@gmail.com

10 februari 2021 – Bergen op Zicht 2020 wordt 2021 

Beste (oud)deelnemer of potentiele deelnemer van Bergen op Zicht,

Het doel van Bergen op Zicht is dat Bergse verenigingen, groepen en instellingen (zonder winstoogmerk) zich presenteren aan het grote publiek en vrijwilligers of leden kunnen werven. Er is een uitgebreide inventarisatie gemaakt van potentiele deelnemers op basis van openbaar bekende gegevens van organisaties aangevuld met lijsten van voorgaande inschrijvingen. Wenst u geen mailing te ontvangen kunt u zich onderaan de nieuwsbrief uitschrijven.

Bergen op Zicht 2020 wordt verplaatst naar 2021 Voor de vierde keer op rij zou op zaterdag 19 september 2020 Bergen op Zicht worden georganiseerd. Door de maatregelen rond Covid-19 zijn we tot de conclusie gekomen dat het verstandig is om het evenement een jaar uit te stellen. De nieuwe datum is:Zaterdag 18 september 2021En voor die datum gaan wij ons maximaal inzetten om het tot een extra groot succes te maken. Inmiddels hadden zich al diverse organisaties aangemeld voor 19 september a.s.; zij krijgen van ons bericht over het uitstel. De inschrijving zal nu worden gesloten. In het voorjaar van 2021 zullen we de inschrijving opnieuw openen. Dit zal in de media en via onze website en facebookpagina bekend worden gemaakt. 

Mocht het zo zijn dat uw organisatie door de Coronamaatregelen hulp kan gebruiken, dan zijn we als Stichting Bergen op Zicht graag bereid u van dienst te zijn. Wij denken dan aan PR, het werven van nieuwe leden bij de herstart en alles wat daarmee te maken heeft. Het is helaas voor ons niet mogelijk om organisaties financieel te steunen.Tot ziens tijdens Bergen op Zicht 2021!!

Meer informatie over het evenement Bergen op Zicht vindt u op www.bergenopzicht.nl en op onze facebookpagina.
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u die stellen via ons e-mailadres: bergenopzicht@gmail.com