Bergen op Zicht 2022: update

Op zaterdag 24 september 2022 wordt voor de vierde keer Bergen op Zicht georganiseerd door Stichting Bergen op Zicht in samenwerking met Rotaryclubs Bergen op Zoom-Centrum en Bergen op Zoom-Noord. Bij de organisatie van Bergen op Zicht wordt ook samengewerkt met Stichting Samen in de Regio, het Vrijwilligers InformatiePunt en de Vrijwilligers Academie.

Het evenement wordt gehouden van 12.00-17.00 uur en vindt plaats in de binnenstad langs het traject: de Grote Markt, de Fortuinstraat, een gedeelte van de Steenbergsestraat, het Markiezenhofcomplex, de Hofstraat, het Sint-Catharinaplein en de Kremerstraat. De aanmeldingen komen inmiddels binnen en op dit moment hebben al 44 organisaties opgegeven mee te willen doen. In 2018 waren het 94 verenigingen en organisaties die deelnamen. Ons streven is om ook in 2022 dit aantal minstens weer te bereiken. Doet ook jullie vereniging of club mee?

Waarom Bergen op Zicht?

Ons doel is om het mogelijk te maken elkaar te ontmoeten en te laten zien wat wij in de Bergse samenleving allemaal doen in onze vrije tijd, vanuit ons hart. Samen muziek maken, sporten, zorg verlenen, de maatschappij versterken en mensen dichter bij elkaar brengen. Het is een dag om te laten zien dat we veel doen zonder dat daar iets anders tegenover hoeft te staan. Het enige waar het om gaat is het beleven van plezier en het krijgen van voldoening.

Eén van de trouwe deelnemers aan Bergen op Zicht is Saver. Zij gaan dit keer de uitdaging aan om van Bergen op Zicht een afvalvrij evenement te maken. Hieronder vertelt het bedrijf er iets meer over.

Saver staat voor afvalvrij

Dat is vreemd; een afvalinzamelaar die eigenlijk geen afval wil. Afvalvrij betekent eigenlijk geen (of zo weinig mogelijk) restafval. Als je alles in de juiste container gooit, houd je weinig tot geen restafval meer over. Op dit moment veroorzaken we met ons allen nog veel restafval, ruim meer dan 100 kilo per inwoner gemiddeld.  Restafval wordt verbrand en zo gaan er kostbare grondstoffen verloren. 

Van bijna alle andere afvalstromen worden er, mits goed gescheiden, nieuwe producten gemaakt. Afval wordt op deze manier een grondstof voor nieuwe producten. Zo wordt van schoon oud papier weer nieuw papier gemaakt en dat kan wel zo’n 6 tot 7 keer plaatsvinden. Van wit verpakkingsglas zoals een fles of een potje wordt weer nieuw glas gemaakt. En wist je dat van plastic flessen onder andere fleece truien worden gemaakt? Het is goed mogelijk dat de deurklink thuis is gemaakt van een blikje dat jij ooit zelf hebt weggegooid. Zo is dus het scheiden van huishoudelijk afval, maar ook het scheiden van afval tijdens een evenement erg nuttig. Alle kleine beetjes helpen.

Dus heb je tijdens Bergen op Zicht afval? Gooi het dan alsjeblieft in de juiste afvalcontainer. Dankjewel.

Kosten

Bergen op Zicht wordt ondersteund door Rotaryclubs Bergen op Zoom-Centrum en Bergen op Zoom-Noord, softwarebedrijf Faster Forward en Lindhout schilders- en vastgoedonderhoud. Uiteraard zijn meer sponsors van harte welkom.

Voor deelname worden geen kosten in rekening gebracht, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Jullie kunnen een zelf te bepalen bedrag storten op bankrekeningnr. NL56 RABO 0184 1430 71 t.n.v. Bergen op Zicht. Alvast zeer bedankt voor jullie steun.

Bergen op Zicht wordt op zaterdag 24 september geopend door burgemeester Frank Petter. Ook zal er een concert plaatsvinden van het carillon waar iedereen van kan genieten.

Heeft jullie vereniging of organisatie zich nog niet aangemeld, doe dat dan s.v.p. zo snel mogelijk. 

Dan wordt ook Bergen op Zicht in 2022 weer een groot succes!!!!

Aanmelding voor het evenement doe je door het inschrijfformulier digitaal in te vullen op de website: www.bergenopzicht.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 juli 2022. Meer informatie over het evenement Bergen op Zicht vinden jullie op www.bergenopzicht.nl en op onze facebookpagina.

Mochten jullie nog vragen hebben dan kunnen jullie die stellen via ons e-mailadres: bergenopzicht@gmail.com